Nota de premsa – Anunci de l’Acció del 19M

ENS CONSUMEIXEN, ENS PRECARITZEN I #ENSROBENELTEMPS

Dilluns, 15 de març de 2021. El pròxim 19 de març, davant l’auge de les reivindicacions socials, Fridays For Future ens mobilitzem arreu del món en el dia d’Acció Global pel Clima, arribant a ser més de 700 ciutats arreu del món i desenes a l’Estat Espanyol.

Denunciem aquest sistema que ens deixa sense futur i ens precaritza el present davant d’una crisi social i ecològica sense precedents. Que ens roba el temps contaminant el nostre aire i la nostra aigua, per créixer més. Que ens roba el temps amb la inacció política davant l’emergència climàtica, per fer créixer el que ja està col·lapsant.

Amb un increment massiu de l’atur juvenil a Catalunya ens trobem en condicions que ens aboquen a sobreviure i no a viure. No podem normalitzar el que no és normal.  

Necessitem recuperar la sobirania sobre el nostre present estudiantil i laboral. No podem dependre d’un sistema productiu del qual la COVID-19 n’ha visibilitzat les escletxes. No volem produir més pel seu lucre, volem temps per treballar per les nostres vides i el nostre futur. Es tracta de resistir a l’especulació i acaparament de terres dels fons d’inversió, al creixement descontrolat d’infraestructures i als nivells de contaminació insalubres. Es tracta de dedicar esforços econòmics a regenerar ecosistemes i reparar injustícies socials. Però en comptes d’això, l’IBEX 35 s’apropia dels cent mil milions d’euros dels fons del Next Generation de la Unió Europea.

Exigim planificar l’inevitable decreixement de forma socialment justa. Exigim vides més pausades, temps per les cures i per fer cas a l’emergència ecosocial. Com a jovent, volem vides dignes amb lloguers dignes, treballs dignes i esperances. Cal reestructurar el sistema racista, imperialista i patriarcal que deixa el pes de les seves conseqüències sobre els cossos i territoris que resisteixen l’ecocidi que vivim. És possible i sobretot, imprescindible.

ÉS TEMPS D’ACTUAR. Mentre es mantinguin totes aquestes incoherències, nosaltres seguirem denunciant que ENS ROBEN EL TEMPS, ens roben el futur, i ens roben la vida. 

DESCRIPCIÓ ACCIÓ A BARCELONA

Aquest divendres a dos quarts de sis de la tarda, a Arc de Triomf, sortim als carrers. Som conscients que l’acció es dóna en una situació d’excepcionalitat que no podem obviar. Per aquesta raó, la performance i els parlaments (micro obert amb diferents col·lectius) es faran respectant totes les mesures sanitàries de seguretat anunciades per la Generalitat. L’aforament de l’acció no estarà limitat gràcies a l’ampli espai que comprèn el permís de concentració. Les adhesions al manifest pels col·lectius continuen obertes i disponibles al respecte. No oblidem el motiu pel qual hem sortit als carrers: l’acció seguirà sent un acte reivindicatiu.

Correu: fridaysforfuture.bcn@gmail.com