Nota de Premsa – Avaluació del Dia Global d’Acció pel Clima 19M

Dissabte, 20 de març. Ahir a la tarda, a pesar del temps, centenars de persones han tornat als carrers de Barcelona per reclamar Justícia Climàtica. L’Arc de Triomf, d’una manera que recordava l’any 2019, s’ha omplert de càntics, música i, sobretot, reivindicació. Fartes de sobreviure en comptes de viure i cansades de precarietats. Aterrades pel fet que el temps, el present, el futur, i la vida mateixa se’ns pren de les mans. Però, sobretot, amb les energies per reclamar un canvi necessari, per a caminar juntes cap a futurs més justos, per viure i per conviure. Posant la vida al centre.  

La protesta, centrada en la necessitat de fer vincles entre les persones i moviments per sobreviure les presents crisis, ha comptat amb la participació de varietat d’artistes que han donat ritme i moviment a l’acció estàtica; performance musical per la qual cal donar les gràcies per la facilitació i realització a Climate Sessions. A més, hem comptat amb  ponències per part de iaioflautes, de la PAH (Plataforma per l’Habitatge), el sindicat de llogateres, d’acció ecofeminista i, per descomptat, també de Fridays for Future Barcelona, defensant que la sortida de les presents crisis causades per les elits no pot ser a costa del benestar, de les vides, de la població general. Que de les crisis ens n’hem de sortir totes, aspirant a viure i no només sobreviure. Conjugant futurs amb esperances, lluny dels que fins ara se’ns pinten davant. Enmig de la precarietat, del sistema que lluny de construir, destrueix; un raig de llum, de lluita i d’esperança. Encara no és massa tard. 

I, amb tot, ens hem fet escoltar. A través de les xarxes i, malgrat la pandèmia, altra vegada als carrers d’arreu. Desenes a l’estat i més de 700 municipis del planeta han estat presos altra vegada per la força de les joves. El missatge, inqüestionable, de què #EnsRobenElTemps, i de què no volem #NoMésPromesesBuides ha ressonat arreu. 

Ens tornarem a veure als carrers. Fins llavors, us deixem amb material audiovisual a la vostra disposició, que podeu fer servir lliurement citant sempre la fotògrafa responsable (nom i cognoms apareixen al nom de la imatge): Fotos 19M